Ο Χάρης Πούγιας είναι Ψυχοθεραπευτής, έχει ΒcA in Psychology από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Τμήμα Ψυχολογίας, Diploma in Neuroscience and Neuromarketing, από το University of Copenhagen, ενώ επίσης έχει λάβει Diploma in CBT (Cognitive Behavioral Therapy). Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP). Έχει εργαστεί σε ψυχιατρική κλινική της Γερμανίας (Dusseldorf) και στην Ψυχιατρική Κλινική Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα». Ακόμη έχει Diploma στο Mindfulness, Diploma in Sport Psychology, Certificate in Hypnotherapy και έχει πιστοποίηση Υπνοθεραπευτή από το GHSC.

Έχει συνεργαστεί με ομάδες Ποδοσφαίρου στο κομμάτι της Αθλητικής Ψυχολογίας και της διαχείρισης της εσωτερικής επίγνωσης των αθλητών.

Η εκπαίδευση του στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία, είναι η μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση, διότι του δίνει τη δυνατότητα, όλες τις γνώσεις και δεξιότητες να τις αφομοιώσει σε μια μοντέρνα θεραπεία υποσυνειδήτου.  Με γνώμονα την ηθική και τον σεβασμό στη Ψυχική Υγεία, εργάζεται ιδιωτικά στην Νέα Σμύρνη.

Τα πολλά ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, του έχουν δώσει τη δυνατότητα να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες και πληροφορίες από διάφορες κοινωνίες του κόσμου.